Home Aktuelni projekti Radosavljević: Mladim Beograđanima do kraja godine besplatni kursevi i samit mladih

Radosavljević: Mladim Beograđanima do kraja godine besplatni kursevi i samit mladih

by kzmadmin

Kancelarija za mlade grada Beograda i ove godine ponovo krajem oktobra organizuje besplatnu školu računara mladim Beograđanima od 15 do 30 godina. U pitanju su tri različita kursa za „HTML&CSS“, „Adobe photoshop“ i „Wordpress“, svaki u trajanju od dva meseca.

-S obzirom na veliku zainteresovanost mladih Beograđana prethodnih godina za ovakve i slične kurseve, rešili smo da im i ove godine obezbedimo besplatne obuke iz različitih oblasti i programa. Škole računara i informatike jedne su od najtraženijih u Beogradu, Srbiji, pa i u svetu. Kao gradska Kancelarija za mlade, mi smo tu da osluškujemo potrebe mladih Beograđana i da im pružimo maksimalnu podršku kroz saradnju sa edukativnim i kulturnim institucijama i nevladinim sektorom. Kada je u pitanju ovaj kurs -na mladima je samo da se prijave, budu redovni na predavanjima i nakon polaganja preuzmu sertifikat – rekao je direktor Kancelarije za mlade Nedeljko Radosavljević i dodao da su prijave otvorene na sajtu Kancelarije za mlade do 26. oktobra.

-Pored škola računara, uvek je velika zainteresovanost i za kurseve stranih jezika i BG praksu. Mladi su željni znanja, a na nama, kao Kancelariji, je zadatak da im potrebna znanja omogućimo besplatno. Već tri godine uspešno i sa velikom posećenošću organizujemo i „Samit mladih“. Ove godine, 20. novembra, očekuje nas i četvrti samit, gde planiramo da kroz interaktivno učešće mladih na panelima različitih tema, zajedno sa njima, dođemo i do nekih novih ideja za projekte i programe koje bismo realizovali sledeće godine. Budućnost našeg društva leži u novim generacijama i naš prioritetni zadatak je da ulažemo u njih – istakao je Radosavljević i dodao da će jedan od panela četvrtog „Samita mladih“ biti posvećen, u skladu sa prioritetima omladinske politike koju sprovodi država, mehanizmima koji pospešuju profesionalni razvoj i zapošljivost mladih.

You may also like

Leave a Comment