Budi u toku Konkursi; Takmičenja Podeli svoju COVID priču

Podeli svoju COVID priču

by kzmadmin

U okviru programa Unapređenje uloge nauke u društvu, British Council je pokrenuo istraživanje o uticaju pandemije COVID-19 na mlade. Istraživanje će biti organizovano primenom pristupa „volonterske nauke“(engl. citizen science). Ovaj pristup podrazumeva aktivno učestvovanje mladih u svim fazama istraživačkog  procesa.  


Kao prvi korak, otvorili smo poziv za mlade (18-29) da nam pošalju kratki video (do 2 min) u kome će opisati svoja iskustva, strahove i potrebe u vezi sa pandemijom COVID-19. Na ovaj način identifikovaćemo koje su teme mladima zaista važne. Mladi će potom ove teme koristiti da uz našu podršku dizajniraju upitnik, sprovedu anketu na reprezentativnom uzorku i predstave rezultate istraživanja.
Ako želite da nam pomognete da se čuje glas mladih iz svih sredina, a posebno mladih iz ranjivih društvenih grupa (LGBTI, različitih etničkih i verskih zajednica, mladih s invaliditetom i dr), molimo Vas da podelite ovaj poziv s Vašim partnerima i kontaktima. Poziv mladima da pošalju kratki video otvoren je do 25. oktobra.
Više informacija o programu Unapređenje uloge nauke u društvu možete pronaći ovde.

You may also like

Ostavite komentar