Budi u toku Aktuelni projekti Hakaton za srednjoškolce – prijavi se!

Hakaton za srednjoškolce – prijavi se!

by kzmadmin

Udruženje studenata informatike FONIS po treći put organizuje Hakaton za srednjoškolce, 24-časovno takmičenje na kome će srednjoškolci pokušati da kreiraju softversko rešenje za postavljen zadatak korišćenjem nekih od savremenih IT tehnologija. Sa tim tehnologijama će se delimično upoznati na radionicama osmišljenim tako da takmičarima pruže dobru osnovu za sam Hakaton.

http://hzs.fonis.rs/

U skladu sa trenutnim okolnostima, projekat će biti održan onlajn u celosti, 2. i 3. aprila 2021. godine. Prijave su otvorene za sve srednjoškolce i trajaće do 11. marta. Želimo da podignemo nivo svesti među srednjoškolcima o značaju digitalne pismenosti, te da ih podstaknemo na aktivnije delovanje u smeru razvijanja i popularizacije digitalne i algoritamske pismenosti, tj. konkretno, programiranja. Vas smo prepoznali kao značajnog potencijalnog medijskog partnera i značila bi nam Vaša podrška pri obaveštavanju šire javnosti o ovom događaju. Cilj nam je da se srednjoškolci u što većem broju prijave za učešće na takmičenju, a smatramo da bi mnogi za njega mogli saznati baš preko Vašeg sajta i profila na društvenim mrežama. Da li postoji mogućnost da objavite vest o takmičenju? 

Hakaton za srednjoškolce je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju gde se timovima zadaje problem za koji oni treba da realizuju odgovarajuće softversko rešenje koristeći se do tada stečenim znanjem i tehnologijama po izboru. Pre samog takmičenja, timovi koji prođu inicijalnu selekciju će učestvovati na radionicama gde će biti u prilici da nadograde svoje programersko znanje kako bi ga adekvatno upotrebili na dan takmičenja. Ukoliko vas zanima programiranje ali do sada niste imali prilike da svoje znanje primenite, hakaton za srednjoškolce je idealna prilika da se oprobate u tome i da obogatite vaše iskustvo. Sve što se od vas očekuje je da: ▪ Okupite tim od 3 do 4 programera (ne moraju svi članovi tima biti iz iste srednje škole) 🤝 ▪ Saslušajte problem koji se zadaje na početku takmičenja 🤔 ▪ Kreirajte rešenje u roku od 24 sata, tokom kojih ste u mogućnosti da se konsultujete sa dodeljenim mentorima iz oblasti programiranja ▪ I za kraj, ali ništa manje bitno, prezentujte rešenje svog tima pred stručnim žirijem i ubedite ga da je upravo vaša aplikacija zaslužila prvo mesto! 🎉 Prijave su otvorene do 11. marta u 23:59 na sajtu https://hzs.fonis.rs/. Ukoliko želite da čujete više o takmičenju i upoznate se sa organizacionim timom, prijavite se za otvorena vrata koja se održavaju 5 i 9. marta preko sledećeg linka: forms.gle/deknTZnX2gb1BPyc8 .

You may also like