Budi u toku Gradska dešavanja JEDNOM KAD ODEM – Performans i razgovor sa mladima koji su izašli iz doma ili hraniteljske porodice

JEDNOM KAD ODEM – Performans i razgovor sa mladima koji su izašli iz doma ili hraniteljske porodice

by kzmadmin

U sredu, 30. juna 2021. godine, u Velikoj sali Gradske opštine Stari grad (Makedonska 42), odigraće se performans o mladima koji izlaze iz domova i hraniteljskih porodica, nakon čega će uslediti razgovor građana sa mladom osobom koja je bila u ovoj životnoj situaciji. Performans pod nazivom „Jednom kad odem“ organizuje CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine, a u okviru kampanje o mladima koji napuštaju sistem socijalne zaštite „(NE)VIDLJIVI MLADI“. Događaj počinje u 19 časova, a ulaz je slobodan.

Da li ste se nekad zapitali šta bude sa decom bez roditeljskog staranja kada odrastu i kada treba da napuste dom ili hraniteljsku porodicu? Gde idu? Sa kojim izazovima se suočavaju? Kako ih prevazilaze? „Jednom kad odem“ je događaj koji se sastoji od performansa kojim se publici približava kako izgleda izlazak iz doma ili hraniteljske porodice iz ugla mladih, kroz koji će posetioci imati priliku da čuju njihove misli, osete njihove emocije i dožive njihove postupke. Nakon performansa sledi razgovor sa mladom osobom koja je i sama napustila sistem socijalne zaštite, te će prisutni biti u prilici da neposredno saznaju sve šta im je nepoznato o položaju ove grupe mladih i da upoznaju same mlade i njihove priče.

„Jednom kad odem“ deo je kampanje u okviru projekta MLADI: Media Literacy Alliance and Digital Importance, finansiranog od strane Evropske unije, a sam performans sprovodi se u saradnji sa udruženjem mladih Moj krug i Gradskom opštinom Stari grad. Ulaz na događaj je besplatan.

Kontakt osoba: Lidija Bukvić Branković, izvršna direktorka CEPORE, lidija.bukvic@cepora.org, 060.56.89.421

You may also like